Sub patronajul Teatrului de Magie, Andrei Teașcă a inaugurat în 2009 un concept unic:

ACADEMIA DE MAGIE

Prima şcoală de iluzionism teatral  din România

La cursurile Academiei de Magie, tinerii pasionaţi de magie dornici sa descopere din interior o lume atât de fascinanta ca cea a magiei, a iluzionismului, vor avea ocazia de a invata câteva dintre secretele si etica unui magician.

Cursurile Academiei de Magie, susţinute şi coordonate de Andrei Teaşcă si asistentii sai, se desfasoara pe perioada unui an , urmand ca la finalul anului sa aiba loc o examinare. Cursurile abordeaza doua directii principale: Iluzionism (istoria magiei, close-up, mentalism, magie de scena, iluzii, etc) si Arta actorului (pantomima, miscare scenica, dictie, etc.). Absolventilor li se va oferi oportunitatea de a participa intr-un spectacol de iluzionism, marca Teatrul de Magie.

“ Ideea unei Academii de Magie am avut-o inca de la primul spectacol de iluzionism pe care l-am făcut in Romania. Nu m-am gandit insa ca o vom deschide atat de repede, dar nenumaratele solicitari primite atat pe mail, cat si pe blog mi-au confirmat ca romanii au inceput sa descopere si sa fie interesati de magie. Iar atunci cand iti doresti sa promovezi arta magiei ca arta de spectacol, cel mai bine este sa o predai chiar tu, sa te asiguri ca ea este inteleasa la adevărata valoare. Acesta este si motivul pentru care pe langa cursurile de iluzionism am dorit in mod expres ca Academia de Magie sa ofere si cursuri ce tin de Arta Actorului. Imi doresc ca absolventii nostri sa devina artisti magicieni, iar diploma pe care o primesc sa-si confirme greutatea prin evolutia lor viitoare.” ne-a declarat Andrei Teaşcă, fondator al Teatrului de Magie si singurul iluzionist roman licentiat in Arta Actorului.

Din anul 2011 s-a infiintat si o noua grupa la Academia de Magie si anume “Terapie prin magie”. Aceasta consta in tratamentul sufletului si al mintii, unde se realizeaza discutii si prin arta magica se incearca eliminarea frustrarilor si angoaselor pentru a putea sustine in fata audientei un mic spectacol si pentru a se putea prezenta in fata prietenilor, a-si exprima ideile, a putea face fata discutiilor atunci cand avem de a face cu o audienta (prieteni ,rude,public, etc)

Cursurile se ţin sâmbăta şi nu există o limita de vârstă pentru cei care doresc să devină elevi ai Academiei de Magie, prin aceasta cale dorim sa va anuntam ca in anul precedent Academia de Magie a avut elevi cu varstele cuprinse intre 7 si 45 de ani.

Romania se afla intr-un moment dificil iar tinerele generatii si-au pierdut cea mai de pret arma – speranta. A crede in magie inseamna a avea speranta. A avea speranta inseamna a renaste, iar cei care pot pune umarul alaturi de noi la renasterea acestei tari sunt tinerii. Sa-i reinvatam sa creada in magie!