Comunicate de presa

Casa Magicianului, un concept unic în Europa de Est
Din 1 aprilie, copiii și tinerii pasionați de magie au la dispoziție un nou spațiu dedicat exclusiv iluzionismului: Casa Magicianului, un concept îndrăzneț, care va găzdui spectacole de magie, workshop-uri tematice, activități educative, petreceri private și nu numai.
“Am încercat să ieşim din tiparele unui spaţiu de evenimente obişnuit. În Casa Magicianului, vă invit să vedeţi cum trăieşte un magician şi cum se pregăteşte pentru spectacole. Este un loc unic în Europa de Est, dedicat 100% iluzionismului, unde orice eveniment, petrecere sau zi de naştere vor fi magice”, a declarat Andrei Teașcă, fondatorul Casei Magicianului.
În noul spațiu destinat exclusiv lor, copiii se vor putea juca, vor învăța trucuri de magie și vor petrece timp în compania cunoscuților magicieni Andrei Teașcă, Emil Drăgan și Ștefania Bănică. Mai mult decât atât, cei mici se pot înscrie la cursurile deja celebrei Academii de Magie, sub îndrumarea lui Andrei Teașcă, și pot deveni membri ai Clubului de Magie, având astfel acces la mii de trucuri și suprize magice.
Nu în ultimul rând, Casa Magicianului va găzdui cele mai spectaculoase petreceri aniversare, într-un spațiu generos, tocmai pentru ca micii sărbătoriți să aibă loc suficient să se joace și să exploreze universul magiei.
Pe durata cursurilor sau petrecerilor, părinții îi vor putea aștepta pe copii în lounge-ul intim și elegant, unde au la dispoziție specialități de cafea, ceai sau băuturi răcoritoare, din partea casei.

Primul Magic Bar din România va fi inaugurat duminică 10 august 2014, la ora 20:00, pe Calea Victoriei, nr. 101. Ideea aparţine unuia dintre cei mai nonconformişti şi cunoscuţi magicieni români, Andrei Teaşcă, fondatorul Teatrului de Magie.

“Am intrat în contact cu acest concept atunci când lucram ca magician în Coreea de Sud. După 5 ani de reuşite pe scenele din România cu spectacolele Teatrului de Magie, am considerat că e momentul pentru o noutate. “Barul Magic”, aşa cum ne place să-l numim, este un concept fusion între un spectacol de magie şi o cafenea. Aici sunt bineveniţi atât pasionaţii, practicanţii iluzionismului profesionist sau amator, cât şi cei care doresc să iasă într-un loc altfel. Aici, pe lângă o cafea sau o băutură fină prietenii noştri se pot bucura de mici showuri de magie, pot învăţa, închiria sau cumpăra trucuri şi, cel mai important, se pot relaxa şi distra. Picătura de savoare este... că noi vom fi cei care îi vom servi pe oaspeţi cu băutură şi trucuri. Bucureştenii sunt aşteptaţi într-un loc al magic tricks&drinks ”, a declarat Andrei Teaşcă.

“Houdini Magic Bar”, cum este denumit oficial, promite a fi un loc destinat atât tinerilor, cât şi celor mici, deoarece aici se vor organiza săptămânal, în dimineţile zilelor de weekend workshopuri de magie pentru copii.

O altă noutate sunt denumirile unor băuturi care amintesc de elemente ale lumii magice. Ca să păstreze misterul, reprezentanţii barului nu au dorit încă să le divulge, ele vor fi dezvăluite ulterior inaugurării. Totuşi, ceea ce ne-au promis cei de la Teatrul de Magie sunt show-uri de close-up, mentalism, stand up magic, provocări între cei care au deja un nume în industrie şi cei care se află în curs de afirmare, premii şi multe alte surprize.

Aşadar, pe Calea Victoriei, vizavi de teatrul Act, lângă Fântâna Anotimpurilor din Atrium Domniţa ia naştere un nou loc de întâlnire pentru aceia dintre oameni pentru care magia nu înseamna numai Harry Potter sau Merlin Vrăjitorul.

Mai multe detalii despre Houdini Magic Bar pot fi găsite pe pagina de Facebook: facebook.com/magicbarbucharest, pe site-ul Teatrului de Magie www.teatruldemagie.ro sau la tel. 0755 334 334.

Bucuresti, martie 2011 – Pe 1 aprilie, ora 10,00, la „Palatul National al Copiilor” sala mica,  Teatrul de Magie va sustine premiera spectacolului de iluzionism pentru copii HOCUS POCUS, avându-i în distributie pe Andrei Teasca, Cristina Strecopîtov, Stefania Banica, Emil Dragan si Antonio cel Mare.

Datorita succesului înregistrat cu spectacolul Kids Magic Show, Teatrul de Magie a creat un nou spectacol de magie pentru copii “Hocus Pocus” in care micutii vor face cunostinta cu personaje magice ce le vor oferi posibilitatea de a descoperii reprezentarea unei lumi magice, lumea povestilor.

Acest spectacol îsi propune atât un scop educativ, de socializare si terapeutic dar si sa readuca frumusetea magiei si bucuria trucurilor de iluzionism in sufletele copiilor, sa le provoace creativitatea si sa le arate un univers extrem de incitant.  

In România a fost promovat, ani la rând, magicianul ca un scamator, un hot de buzunare, Teatrul de Magie a înlocuit acest scamator cu noul concept de artist magician, lansând astfel si noul concept cultural artistic de Iluzionism Teatral in care magicianul este un personaj, nu omul care vine si face trucuri ci omul care se transpune intr-un personaj. O forma de arta, un act de iubire fata de spectatori, pe care îsi doreste „sa-i vrajeasca" astfel încât sa iasa din sala mai frumosi si mai buni.

- Sfârsitul comunicatului de presa -


Pentru informatii suplimentare:

Teatrul de Magie

Telefon: {global}telefon{/global}

E-mail: {global}email{/global}

 

Teatrul de Magie prezinta marti, 08 martie, la Waldo’s Pub&Bar, avanpremiera spectacolului Stand-up Comedy Magic Show “One Woman Show” cu prima femeie magician din România, Cristina Strecopîtov.

Teatrul de Magie a lansat un nou concept de Stand-up Comedy Magic Show “One Woman Show” cu magiciana Cristina Strecopîtov care interpreteaza rolul unei fete cuminti si inocente din provincie ce a venit în  Bucuresti pentru a face cariera în magie si pentru a-si gasi jumatatea. Plecând de la premisa  „Fetele bune ajung în rai, Fetele rele ajung unde vor ele!” ne punem întrebarea daca personajul va reusi sa îsi pastreze puritatea în zilele noastre? Acest spectacol este unui 100% interactiv iar vedeta principala a show-ului va fi un el, voluntarul ce se va oferii sa fie jumatatea unei fete cuminti.

Teatrul de Magie este prima institutie din România care aduce în atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunându-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.

- Sfârşitul comunicatului de presă -

Pentru informatii suplimentare:

Teatrul de Magie

Telefon: {global}telefon{/global}

E-mail: {global}email{/global}

Bucuresti, 22.02.2011 – Teatrul de Magie prezinta marti, 22 februarie ora 21,00 la Waldo’s cafe& pub, in cadrul “Serii Magice”, avanpremiera spectacolului Trisorul Mintii, avându-l ca protagonist pe cel mai mare mentalist din Romnânia, Antonio, datorita înaltimii sale de 2,10 m.

Teatrul de Magie a lansat un nou concept de Stand-up Mental Show “One-Man Show” cu

Mentalistul Antonio. Pasionat de iluzionismul mintii, perceptia extrasenzoriala, hipnoza, citirea gândurilor, acesta ofera publicului o incursiune în frumoasa lume a mentalismului într-un show 100% interactiv.

Teatrul de Magie este prima institutie din România care aduce în atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunându-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.

- Sfârşitul comunicatului de presă -

Pentru informatii suplimentare:

Teatrul de Magie

Telefon: {global}telefon{/global}

E-mail: {global}email{/global}

Bucuresti, 15 februarie 2011, in fiecare marti Teatrul de Magie si Waldo’s cafe& pub inaugureaza “Seara Magica”, in care magicienii Teatrului de Magie vor sustine cate un spectacol Stand-up Magic Show.

Marti, 15 februarie ora 21,00,  va fi primul spectacol “Tocilaru’!” un nou concept de Stand-up Magic Comedy Show “One-Man Show” cu magicianul Emil Dragan care interpreteaza, intr-un mod artistic, rolul unui Tocilar chinuit neincetat de atractia catre femeile intalnite in perioada anilor de studiu, mai apoi nascocind in mintea sa legaturi cu femei frumoase, punand accent pe arta actorului-iluzionism prin metode teatrale. Spectacolul face parte din noul concept de “Teatru de Cafenea” si  este unul 100% interactiv si desi distributia acestei reprezentatii este formata doar din magicianul Emil Dragan, pe parcursul showlui intalnim si doamne profesoare, colege de banca si asistente sexy, roluri interpretate de voluntarele din public.

Teatrul de Magie este prima institutie din România care aduce în atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunându-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.

- Sfârşitul comunicatului de presă -

Pentru informatii suplimentare:

Teatrul de Magie

Telefon: {global}telefon{/global}

E-mail: {global}email{/global}

Recital de magie

Premiera oficiala
Bucuresti 17 decembrie 2010, ora 20.30

Foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”

CO-PRODUCTIE TEATRUL NATIONAL DE OPERETA “ION DACIAN” SI TEATRUL DE MAGIE

Cu:

Andrei Teasca, Cristina Strecopîtov, Emil Dragan, Stefania Banica, Raluca Cioca, Antoniu Satîru, Antoanela Vladescu, Eugenia Stoian, Ruxandra Andruta, Diana Nastase

Scenariu si regie: Andrei Teasca

Asistent de regie: Nic Mihale

„Hazard” este un recital de magie oferit de Andrei Teasca, într-un spectacol extraordinar acompaniat live de orchestra Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”. Publicul are pentru prima data ocazia sa descopere un concept inedit de spectacol în care arta magiei si cea lirica se întâlnesc pentru a da nastere unei povesti despre rolul artei în cunoasterea de sine.

„Hazard” propune un concept inedit de spectacol, in care arta magiei si cea lirica se intalnesc pentru a da nastere unei povesti despre rolul artei in cunoasterea de sine, arta magiei functionand ca liant intre arte. Firul povestii este dat de drumul pe care il parcurge personajul masculin purtat prin diferitele tipuri de arta de muze – protectoare ale artelor, interpretate de personaje feminine.

Singura arta care reuseste sa-l subjuge, sa-l farmece si sa-l transforme este cea de-a opta arta – Arta Magiei – nascuta cu puteri însutite din înlantuirea tuturor celorlalte.

Spectacolul are la baza ideea de iluzionism teatral lansata de Andrei Teasca, fondator al Teatrului de Magie, care consta în introducerea artei magiei în spectacolul de teatru.

Teatrul de Magie
Cu o pregatire de mai bine de 10 ani în domeniul Artei Magice, Andrei Teasca are un vis: acela de a introduce magia – ca modalitate de exprimare artistica în spatiul cultural românesc. Un prim pas în acest sens a fost facut prin înfiintarea Asociatiei Magicienilor si Iluzionistilor din România, împreuna cu alti doi magicieni si apoi, în scurt timp, a Teatrului de Magie. Spectacolele sale au impresionat si impresioneaza prin momente de magie generala, close-up, mentalism, magie de scena si iluzii, îmbinate cu muzica, momente comice si interactiuni cu publicul.

Pentru a asigura continuitatea acestei arte atât de fascinante, s-a nascut ideea Academiei de Magie, prima scoala de iluzionism din România, un centru de formare si pregatire a tinerilor magicieni, inaugurata pe 14 noiembrie 2009 sub patronajul Teatrului de Magie.

„Ca actor care a descoperit magia, m-am regasit în cuvintele lui Robert Houdin care spunea ca magicianul nu e un clovn, ci un actor care interpreteaza un rol, cel al magicianului. Mi-am dorit foarte mult sa aduc publicului român aceasta forma de manifestare culturala, iar Teatrul de Magie reprezinta începutul materializarii acestei dorinte.” (Andrei Teasca)

Jean Eugène Robert Houdin (1805-1871)
Robert Houdin, ceasornicar de meserie, a descoperit arta magiei din întâmplare, când avea putin peste 20 de ani si i-a picat în mâna o carte de magie. A debutat ca magician pe 3 iulie 1845, cu un spectacol care a fost un dezastru total, dupa spusele lui. Robert Houdin este considerat „parintele magiei moderne” pentru ca a mutat magia de pe strada în teatre si în locuri private, oferindu-i eleganta si misterul cu care este astazi asociata. De altfel, multi dintre succesorii lui au adoptat stilul sau vestimentar elegant, fracul si jaboul devenind emblematice pentru magicianul de astazi.

- Sfârsitul comunicatului de presa -

Sub patronajul Teatrului de Magie, sambata, 9 octombrie  isi va redeschide portile ACADEMIA DE MAGIE, prima scoala de Iluzionism din Romania .

Cursurile Academiei de Magie, sustinute si coordonate de Andrei Teasca si asistentii sai, se vor desfasura pe perioada unui an , urmand ca la finalul anului sa aiba loc o examinare. Cursurile abordeaza doua directii principale: Iluzionism (istoria magiei, close-up, mentalism, magie de scena, iluzii, etc) si Arta actorului (pantomima, miscare scenica, dictie, etc.). Absolventilor li se va oferi oportunitatea de a participa intr-un spectacol de iluzionism, marca Teatrul de Magie.

“ Ideea unei Academii de Magie am avut-o inca de la primul spectacol de iluzionism pe care l-am facut in Romania. Nu m-am gandit insa ca o vom deschide atat de repede, dar nenumaratele solicitari primite atat pe mail, cat si pe blog mi-au confirmat ca romanii au inceput sa descopere si sa fie interesati de magie. Iar atunci cand iti doresti sa promovezi arta magiei ca arta de spectacol, cel mai bine este sa o predai chiar tu, sa te asiguri ca ea este inteleasa la adevarata valoare. Acesta este si motivul pentru care pe langa cursurile de iluzionism am dorit in mod expres ca Academia de Magie sa ofere si cursuri ce tin de Arta Actorului. Imi doresc ca absolventii nostri sa devina artisti magicieni, iar diploma pe care o primesc sa-si confirme greutatea prin evolutia lor viitoare.” ne-a declarat Andrei Teasca, fondator al Teatrului de Magie si singurul iluzionist roman licentiat in Arta Actorului.

Din acest an se va mai infiinta o noua grupa separata la Academia de Magie si anume “Tratament prin autosugestie”. Aceasta consta in tratamentul sufletului si al mintii, se vor realiza discutii si prin arta magica se incearca eliminarea frustrarilor si angoaselor pentru a putea sustine in fata audientei un mic spectacol si pentru a se putea prezenta in fata prietenilor, a-si exprima ideile, a putea  face fata discutiilor atunci cand avem de a face cu o audienta (prieteni ,rude,public, etc)

Cursurile se vor tine sâmbata si nu exista o limita de vârsta pentru cei care doresc sa devina elevi ai Academiei de Magie, prin aceasta cale dorim sa va anuntam ca in anul precedent Academia de Magie a avut elevi cu varstele cuprinse intre 11 si 45 de ani. Înscrierile se pot face la Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , iar detalii privind locatie, preturi si ora primului curs vor putea fi gasite  pe site-ul www.teatruldemagie.ro si pe blog http://blog.teatruldemagie.ro/?ref=nf.

Teatrul de Magie este prima institutie din Romania care aduce in atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunandu-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.

- Sfarsitul comunicatului de presa -

Asociatia Teatrul de Magie in parteneriat cu Teatrul de Comedie a organizat in perioada 17 - 19 septembrie primul festival de magie din Romania: Houdini Magic Festival, un eveniment unic care s-a dovedit un real succes atat pentru publicul roman, cat si pentru tinerii magicieni participanti la primul concurs profesionist de Iluzionism.

Festivalul si-a propus sa ofere publicul o incursiune in fascinanta lume a magiei, dezvaluind tainele unei culturi putin promovate în România, dar care s-a dovedit ca incepe din ce in ce mai mult sa isi gaseasca loc in inima si preferintele romanilor. Dovada este si prezenta numeroasa a unui public entuzist si dornic sa asiste nu doar la unul, ci la toate spectacolele prezentate in Festival.

Un alt moment important al evenimentului a fost Concursul de Magie pentru tinerii iluzionisti, tot o premiera in tara noastra, in care magicieni din toata tara s-au intalnit intr-o confruntare profesionista care le-a scos la iveala potentialul si valoarea si a confirmat ca oricand acestia pot concura si pot reprezenta cu succes Romania in concursuri internationale. Cei mai buni au fost: la categoria Stage Magic, Mihale Nicolae din Dobroiesti, iar la Close-up Voicu Bogdan din Curtea de Arges. Marele premiu al Festivalului si Trofeul „Andrei Teasca” a fost castgat de Cristina Strecopitov, care a impresionat juriul cu un show de magie complet, uimitor si plin de sensibilitate.

„ In primul rand as vrea sa multumesc unui public minunat care a facut din Teatrul de magie o institutie reprezentativa pentru Iluzionismul din Romania si care ne primeste de fiecare data cu entuzism si aplauze repetate. In ciuda greutatilor si a lipsei de implicare a autoritatilor, reactia si sustinerea publicului ne motiveaza si ne ajuta sa mergem mai departe. De asemenea cu ocazia concursului de magie am descoperit tineri magicieni foarte talentati, care daca vor fi sustinuti ne vor putea reprezenta
cu succes peste hotare si impreuna vom putea sa devoltam o arta care a lipsit prea mult timp din spatiul cultural romanesc.” – a declarat Andrei Teasca, Fondator si Presedinte al Teatrului de Magie, organizator al Houdini Magic Festival

Deoarece isi doreste ca acest Festival sa devina o traditie, Teatrul de Magie promite si pentru la anul o editie extraordinara, cu spectacole pline de rafinament si eleganta si chiar cu o participare internationala de renume.

Mai multe detalii despre Festival si Concursul de magie puteti gasi pe site-ul Teatrului de Magie www.teatruldemagie.ro si pe blog http://blog.teatruldemagie.ro/?ref=nf

Teatrul de Magie este prima institutie din Romania care aduce in atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunandu-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.

Asociatia Teatrul de Magie in parteneriat cu Teatrul de Comedie organizeaza in perioada 17 - 19 septembrie primul festival de magie din Romania: Houdini Magic Festival

Festivalul isi propune sa ofere publicul roman o incursiune in fascinanta lume a magiei, dezvaluind tainele unei culturi putin promovate în România, dar cu un mare impact asupra ratiunii si imaginatiei individului.

Timp de trei zile in zona Smardan, Selari, Strada Franceza, Strada Sf. Dumitru si in incinta Teatrului de Comedie vor fi prezentate spectacole ce imbina Arta Magiei cu dansul, muzica si teatrul. Spectatorii sunt invitati sa descopere toate stilurile ce apartin artei magiei: de la Street Magie Show, în care magicienii interactioneaza cu trecatorii, la Underground Magic Show - spectacol de magie în cafenele, la Close-Up Magic, spectacole ce se vor desfasura in Sala Studio a Teatrului de Comedie si pana la Stage Magic Show spectacole prezentate pe scena amplasata in fata Teatrului de Comedie, precum si in Sala Mare.

Un moment special in cadrul Festivalului va fi reprezentat de Concursul de Magie care se va desfasura cu usile inchise si in care tinerii magicieni de la Academia de Magie, dar si din alte orase ale tarii vor avea posibilitate de a se cunoste si de a-si testa abilitatile si maiestria in doua probe: Micro Magie si Stage Magic. Se urmareste astfel, promovarea si incurajarea acestora sa descopere, sa dezvolte si la randul lor sa promoveze arta iluzionismului ca arta de spectacol, in care nu este loc decat pentru profesionalism, maiestrie, talent si pasiune.

„Este foarte greu sa pariezi pe cultura in aceasta perioada destul de tulbure, insa ne-am dorit de mult acest festival si am certitudinea ca va fi foarte apreciat de bucuresteni. Ii asteptam cu mic cu mare si speram sa le placa atat de mult incat sa si-l doreasca si la anul, iar in timp sa devina o traditie si un punct de reper pentru arta magiei in Europa. Entuzismul si pasiune pe care am descoperit-o la tinerii inscrisi la Concursul de Magie ma face sa cred ca acest vis al meu se va implini chiar mai repede decat am sperat!” – Andrei Teasca, Presedintele Teatrului de Magie si principalul organizator al Festivalului

Intrarea la toate spectacolele va fi libera, iar detalii privind programul vor putea fi gasite pe site-ul Teatrului de Magie www.teatruldemagie.ro si al Teatrului de Comedie http://www.comedie.ro.

* Iluzionistul Harry Houdini, nascut pe data de 24 martie 1874, la Budapesta, a fost una dintre figurile legendare ale magiei. Numele lui era asociat intotdeauna cu intamplari iesite din comun, eliberari spectaculoase si cascadorii care sfidau moartea. Aducea carisma si magnetism spectacolelor sale, hipnotizand audienta care ajungea sa creada in miracole.

Houdini va ramane in istorie ca fiind unul dintre cei mai mari iluzionisti ai tuturor timpurilor. El a experimentat tot ce este posibil in viata unui om. Literary Digest l-a numit pe Houdini marele necromant al epocii - poate al tuturor timpurilor. In viata, ca si pe scena, a reusit sa puna la cale evadari spectaculoase din cele mai dificile situatii.

Teatrul de Magie este prima institutie din Romania care aduce in atentia publicului fascinanta arta a magiei, propunandu-si sa o promoveze ca arta de spectacol si sa dezvaluie spectatorilor diversitatea stilurilor acesteia.

Pagina 1 din 2

Parteneri

primaria-municipiului-bucuresti  sala-dalles  after-hours  anyplace.ro  bilete.ro  jurnalul kudica myticket  port.ro  presaonline.com  sapte-seri